כתיבת תוכן שיווקי לאתר
כל כותב תוכן מקצועי חייב להכיר את החוקיות בכתיבת תוכן לאתרים, ואת דרכי התרומה של כתיבת תוכן נכונה, למען קידום של Google. כתיבת תוכן שיווקי, שנקרא מצד אחד על ידי הספיידר של Google ומצד שני על ידי קהל הגולשים, מצריכה עמידה בכללים ספציפיים בעת בניית כל עמוד ועמוד באתר, על מנת שהאתר יקודם בצורה הנאותה ביותר שניתן להשיג. גוגל מעדיפה לקדם אתרים נוחים לסריקה ונגישים כמה שיותר לגולש. מומלץ להוסיף את התוכן בשימוש באלמנטים של תקשורת חזותית, כלמור שהמשתמש יבין את הטקסט ויתחבר אליו באופן חזותי. כמו למשל, מספור או פסקאות, המטרה צריכה להיות- נוחות לקריאה מהירה, אפילו ברפרוף של העין. יש לקחת בחשבון שריווח גדול מידי של השורות, מעייף את עיני הקורא. החיפוש נותן עדיפות על כתיבת תוכן לאתר, אשר נעשה בצורה קריאה יותר, לעומת אתרים בהם כתיבת התוכן נראית כגוש אחד ארוך ומסורבל.איך תבדקו האם התוכן שלכם נח לקריאה לGoogle ולמשתמש? נסו להבין את תוכן המאמר רק מסריקה מהירה על תתי הכותרות וההבלטות, אם הצלחת להבין, המשימה בוצעה בהצלחה.
מחקר מילות מפתח לפני כתיבת תוכן לאתר
בשביל לדעת שאנו מתקדמים על מושג עם מספיק חיפושים, ושגם בר השגה מבחינת התחרות ברשת, עלינו לערוך במחקר מילות מפתח. הבסיס העומד מאחורי מחקר מילות מפתח אפקטיבי, הוא בדיקה קפדנית של כמות חיפושים לעומת כמות התוצאות בגוגל,כלי מילות המפתח של גוגל יכול לתת לנו את המידע הראשוני: כמה חיפושים נעשו על המושג בחודש, מה התחרות מבחינת קידום ממומן, בארץ ובחול.
3 טיפים חשובים לעבודה עם כלי מילות המפתח
1. התחברות לחשבון האדוורדס שלכם יתן לכם מידע רחב יותר
2. חשוב לבחור ב”אפשרויות מתקדמות ומסננים” את ישראל, ובשפות עברית במידה ואנו בודקים חיפושים בארץ
3. בסוגי התאמה – בחרו “מדויקת” מה שאומר בדיקה רק לגבי חיפושים מדויקים של הביטוי ללא מילות מפתח נוספות לפני הביטוי או באמצע (למשל רק מי שחיפש כתיבת תוכן לאתר, ולא מי שחיפש כתיבת תוכן מגניב לאתר”)
לאחר מכן תוכלו ללחוץ על כפתור “הורד” ולייצא את המידע על טבלת אקסל.
מילות מפתח
כל מאמר מסתמך לרוב על מילת מפתח אחת ראשית, מקסימום שתיים, מילת המפתח הראשית היא גם הכותרת של המאמר ומוטב כי תחזור גם בתוך תוכן המאמר. אך לא בצורה לא טבעית, בתוכן ארוך ניתן לחזור יותר פעמים על מילת המפתח.
מילות מפתח משלימות
מילות משלימות הן מילות מפתח הקשורות למילת המפתח הראשית של המאמר, נושא האתר שלכם, תוכלו למצוא את המילות המשלימות על ידי חיפוש המונח בגוגל, בסוף דף התוצאות לרוב תראו חיפושים קשורים, אלו חיפושים נוספים שגוגל מצא לנכון לפי אנשים שחיפשו גם את המונחים הללו לאחר שחיפשו את המושג המדובר. במידה ותכללו גם את המונחים הקשורים, המאמר שלכם יהיה רלוונטי יותר. שלבו את מילים אלו במיקומים שונים בכתיבת תוכן לאתר, גוגל יזהה שהאתר מכיל את הביטויים המשלימים האלו, ובכך תוכלו להשיג יתרון על מאמרים מתחרים שלא דאגו לעשות זאת.
באופן כללי, כתיבת תוכן לאתר צריכה להיות מוצגת בסדר לפי ההיררכיה באתר (תחת קטגוריה קשורה, עם תגים רלוונטים) חשוב שהמאמריתאים לקטגוריה בו הוא נמצא, בדומה לכתבות בעיתון – עם כותרות H1, כותרות משנה H2 וטקסט רץ, ממוקד, מעניין, בעל ניסוח נכון והגיון, ללא שגיאות תחביר, פיסוק וכו’. התוכן אמור להיות מעמיק אבל לא בשפה גבוהה מדי, שיהיה מובן לקהל הרחב ביותר אך בו בעת שיהיה פורמאלי ותחבירי, חשוב להבין את קהל היעד אליו אנו כותבים (יש הבדל בין מאמר שכותבים לאנשי מקצוע מתחום הנגרות לבין נוער בני 14-17, לשתי הקבוצות שפות שונות ושימוש במילים מעולמם). מאמרים רבים בנויים בצורה של הקדמה וכמה פסקאות בעלות כותרות מודגשת. מנוע החיפוש של גוגל יעדיף אתרים הבנויים בצורה היררכית, פשוטה ומובנת ככל האפשר.
סוגי כותרות בכתיבת מאמר
H1 – כותרת ראשית. היא בחשיבות עליונה (ויש רק אחת כמותה בעמוד) – שם חשוב לכלול את מילת המפתח הראשית.
H2 – כותרת משנית (כותרת משנה). ניתן לכלול מספר כותרות משנה במאמר, רצוי לשלב בכותרות המשניות את מילים המשלימות, וכותרת משנית חזקה תמשוך אותם לקרוא את המאמר. כמות המילים הכוללת, בכותרת המשנית, צריך להיות כחצי או רבע מהכותרת הראשית (H1). לאחר כותרת המשנה, ניתן להכניס טקסט של כ-15 מילים ומעלה, בהתאם לסוג הטקסט ומיקומו בדף.
מחקר מילות מפתח (ביטויי מפתח) ושימושן בתוכן – בחירת מילות המפתח, והכנת רשימה מפורטת של מילות מפתח, היא מרכיב חשוב ובעל השפעה רבה על הצלחת קידום האתר. מרבית הגולשים מחפשים מידע ספציפיב גוגל, ועלינו להיות מתואמים אליו. ישנם חיפושים רבים הכוללים מיקומים גיאוגרפיים ספציפיים, הגדרות יעדי מחירים, שמות של מוצרים, ולכן מילות המפתח בכתיבת תוכן לאתר צריכות לפגוש כמה שיותר צורות חיפוש בנושא. לעתים גולשים נוטים לטעות בכתיבת מילת החיפוש וכך נוצרות מילות מפתחות זהות אך שנכתבות בצורות שונות, כמו מילות לועזיות שניתן לכתבן בשני אופנים או טעויות נפוצות בקרב הקהל הרחב. לפני כל כתיבת תוכן, ראוי להכין טבלה שתכלול את מרבית מילות המפתח והקריטריונים שהגולשים עשויים לחפש במנועי החיפוש. אסור בתכלית האיסור לנסות להסתיר מילות מפתח מעיניי הגולש, על ידי, לדוגמא, טקסט לבן על רקע לבן, או לחזור על המילים בצורה לא טבעית מספר לא מבוטל של פעמים, על מנת לנסות להשיג קידום בגוגל. היום גוגל מצליחה לזהות עיוותים אלו , עונש מגוגל משמעותו הורדת סריקת האתר ממנוע החיפוש. לא מומלץ להעתיק תוכן ממקורות אחרים באינטרנט, כי אז גוגל יחשיב אותו למועתק. ויסרוק רק את המאמר הוותיק והחזק יותר.
קישורים (Links)
ראוי לשאוף לכמה שפחות קישורים שיוצאים מתוך האתר, מאחר שכמות הקישורים בתוכן האתר, תשפיע בהתאם על בריחת ה’מיץ’ (Juice) של האתר לאתרים השונים שמקושרים לאתר. ‘המיץ’ הוא סוג של מדד דירוגי המאופיין על ידי Google, הנע ונד בין האתרים דרך הקישורים ביניהם. על כותב תוכן תמיד להעדיף שקישורים מאתרים אחרים יצביעו על האתר שלו מאשר שהתוכן באתר יקשר לאתרים אחרים. מומלץ להקפיד ולא להוציא מעל ל-2 קישורים בתוכן המאמר. חשוב מאוד להיזהר, ולא להכניס לטקסט כל קישור המוביל לאתר שאין לו קשר לנושא או התחום ומילות המפתח של המאמר, זהו אחד העדכונים האחרונים והמחמירים של גוגל בתחום הוצאת הקישורים. ניתן להרחיב על הנושא בבלוג של-Google
תגיות מטה (Meta Tags)
בדפי האינטרנט השונים, קיים חלק שאיננו גלוי לגולש והוא קוד ה-(HTML Hyper Text Markup Language) – שפת התכנות ועיצוב עמודי האינטרנט. חלק זה נקרא גם מקור הדף בעברית. תגיות מילות המפתח ותגית התיאור
תגית התיאור
מרכיבים חשוב בכתיבת תוכן לאתר, שם כותב התוכן יכניס את התיאור של הדף או אתר האינטרנט. תגית התיאור הזו מאפשרת למנוע החיפוש לקלוט את תוכנו של הדף באופן יעיל ומהיר וליצור את הקישור בין הדף לשאילתת החיפוש בגוגל. בתגית התיאור ניתן לכתוב עד 160 אותיות, רווחים וסימונים אחרים, יש להימנע מתיאורים זהים בתגיות המטה של הדפים השונים באתר.
תגית מילות המפתח
יש להימנע מלהעמיס במילות חיפוש ולהקפיד על לא יותר משתי מילות מפתח, על הטקסט בתגיות המטה להיות תואם מבחינת המשמעות והשימוש במילות המפתח בדף הגלוי לגולש. כלומר, לא לכתוב מילות מפתח שלא מופיעות בתוכן עצמו.
למרות שכללנו מידע רב על תחום כתיבת תוכן לאתר, זוהי תורה שלמה ומורכבת שהיא הבסיס החשוב ביותר לקידום אתר, נשמח לסייע לכם ולכתוב עבורכם מאמרים שיזכו להכללת כל חוקי הכתיבה השיווקית.